Piškoti in pravilnik o zasebnosti

Izjava o varstvu osebnih podatkov

1. Upravljavec
Uradno ime podjetja:  Creina d.d.
Sedež podjetja:  Ulica Mirka Vadnova 8, 4000 Kranj

Odgovorna oseba v podjetju (zakoniti zastopnik ali predstavnik):  Ivan Rupnik,  04 201 33 60, e-pošta: ivan.rupnik@creina.si

2. Obvestilo o uporabi in obdelavi osebnih podatkov
Upravljavec sme uporabiti in obdelovati osebne podatke uporabnika spletišča v skladu z vsakokrat veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1, Ur. l. RS št. 94/07).

V skladu z ZVOP-1 sme upravljavec osebnih podatkov obdelovati osebne podatke, če je podana osebna privolitev posameznika. Osebna privolitev je prostovoljna izjava volje posameznika, da se lahko njegovi osebni podatki obdelujejo za določen namen, in je dana na podlagi informacij, ki jih zagotovi upravljavec. Osebna privolitev posameznika je lahko pisna, ustna ali druga ustrezna privolitev posameznika.
V primeru uporabe spletne trgovine moj-izziv.si se za osebno privolitev šteje ravnanje uporabnika, ki ob registraciji v moj-izziv.si na spletu s klikom na gumb “Registracija” potrjuje, da je prebral pogoje uporabe ter da se z njimi v celoti strinja.

3. Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave
Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene pošiljanja naročil in podpore strankam.

Za namen pošiljanja naročenih izdelkov hranimo in dostavnim podjetjem posredujemo:

  • ime,
  • priimek,
  • naslov,
  • telefonsko številko,
  • naslov elektronske pošte.

Osebne podatke uporabljamo pretežno znotraj podjetja Creina d.d.. Za potrebe dostave naročenih izdelkov jih predamo tudi kurirskim službam (Pošta Slovenije, DPD).

4. Privolitev v obdelavo osebnih podatkov
Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov.  Šteje se, da uporabnik na spletišču ob registraciji v spletno trgovino moj-izziv.si, pri kateri s klikom na gumb  “Registriraj” potrdi, da sprejema in se strinja s temi splošnimi pogoji, daje osebno privolitev v uporabo in obdelavo osebnih podatkov, ki se zahteva v skladu s predpisi o varstvu osebnih podatkov. Na podlagi njegove osebne privolitve sme upravljavec osebne podatke obdelovati za namene, ki so opisani v točki 3.  izjave o varstvu osebnih podatkov.

5. Iznos
Zbirke osebnih podatkov hranimo na območju Republike Slovenije ter jih ne iznašamo v druge države.

6. Obdobje hrambe
Osebne podatke posameznika hranimo dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili obdelovani oz. do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo.
V kolikor bi v našem podjetju prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno izbrisali.

7. Pravice posameznika (osebe)
Vsak posameznik lahko za svoje podatke kadarkoli zahteva:

  • vpogled,
  • popravek,
  • popoln izbris,
  • prekinitev obdelave in hranjenja oz. preklic soglasja za obdelavo in hranjenje, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve oz. soglasja izvajala do njegovega preklica.

8. Varstvo osebnih podatkov
Upravljavec bo pri obdelavi osebnih podatkov posameznika in pri ravnanju z njimi ravnal v skladu z zahtevami veljavne zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. 94/2007).
Upravljavec bo zaradi zavarovanja osebnih podatkov uporabil organizacijske, tehnične in druge ustrezne postopke in ukrepe, da se prepreči nepooblaščeno uničenje podatkov, njihova sprememba ali izguba ter nepooblaščena obdelava.  Upravljavec ne odgovarja za morebitne napake, ki so posledica posredovanja napačnih podatkov ob registraciji na spletni strani portala.

9. Politika uporabe piškotkov
Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so obiskovalci obveščeni ob prvem obisku spletne strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo obiskovalca za njegovo privolitev. Obiskovalec lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na tej spletni strani. Spletna stran ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.

O PIŠKOTKIH:

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran, ko jo obiščete, naloži v vaš spletni brskalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebi za delovanje spletne strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.

Poznamo več vrst oz. kategorij piškotkov: začasne/trajne; lastne/druge, nujno potrebne za delovanje spletnega mesta/manj nujne, deloma vsiljive, ki izvajajo statistiko/zelo vsiljivi, ki izvajajo statistiko in zbirajo osebne podatke.

Vsem kategorijam je skupna časovna omejenost njihovega trajanja.

Piškotki lahko torej izvajajo nekaj pomembnih funkcij, kot je npr.: personalizacija spletnega mesta, izboljšanje uporabniške izkušnje in podobno.

VrstaImeNamenIztekStatusAkcija
Lastniviewed_cookie_policyshranjevanje odločitve uporabe piškotkov1 letoNepotrjen-
Lastnitk_aipovezavado konca sejeNepotrjen-
SejniPH_HPXY_CHECKomogočajo delovanje spletnih stranido konca seje
Lastnicookielawinfo-checkbox-non-necessaryobvestilo o uporabi piškotkov30 dni
SejniPHPSESSIDomogočajo delovanje spletnih stranido konca seje--
Zunanji_utma, _utmc, _utmz _ga,…statistika in analitikado 2 letiNepotrjen-

ONEMOGOČANJE PIŠKOTOV:

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, vi pa odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnega mesta morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov se bo prikazalo ob vsakem obisku, dolgoročno pa bo to negativno vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo.

Za informacije o nastavitvah za piškotke sklikom na ime brskalnika izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

10. Avtorske pravice

Creina d.d. (če ni drugače navedeno) ima v lasti pravice nad intelektualno lastnino, ki jo najdete na spletnem mestu www.creina.si bodisi v HMTL datotekah, slikah, tekstovnem materialu, avdio in/ali video posnetkih in ostali vsebini na spletnem mestu.